Thursday, 2 June 2016

H SWISS APPROVAL INTERNATIONAL στηρίζει τη σύνδεση της βιώσιμης παραγωγής Οίνου με τις υπηρεσίες φιλοξενίας της Κρήτης

H SWISS APPROVAL INTERNATIONAL, συμμετείχε στην 1η συνάντηση εργασίας (workshop) του Project FUTOURIS e.V. για τη σύνδεση της βιώσιμης παραγωγής Οίνου με τις υπηρεσίες φιλοξενίας της Κρήτης | 2016-17, στις 21 & 22 Μαΐου 2016, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο ξενοδοχείο Agapi Beach Hotel  & στο οινοποιείο της LYRARAKIS wines.

Η 1η  συνάντηση εργασίας του Project FUTOURIS e.V. αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που ξεκίνησαν στην έκθεση τουρισμού ITB Berlin 2016 και που πρόκειται να συνεχιστούν στην Ελλάδα και την Γερμανία ολοκληρώνοντας την παρουσία των συμπερασμάτων τους στο τέλος του 2017.

Κεντρικός πυρήνας ενδιαφέροντος του προγράμματος ήταν να δοθεί νέα διάσταση στις δυνατότητες δημιουργίας δομών βιώσιμου προορισμού διακοπών (sustainable destination) δίνοντας έμφαση στην προστασία & την κάλυψη των αναγκών των μόνιμων κατοίκων του προορισμού και την ανάδειξη του αμπελοοινικού & πολιτιστικού αποθέματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατατέθηκε στον οργανισμό FUTOURIS e.V. από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση LOCAL FOOD EXPERTS sce, σε στενή συνεργασία με την ΛYRARAKIS wines  και την Ομάδα αμπελοκαλλιεργητών «Άγιος Αύγουστος|St August winegrowers».

Εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση της επιτροπής του οργανισμού, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους  7 πανεπιστημίων της Γερμανίας και  της Αυστρίας, που εξειδικεύονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο FUTOURIS e.V. έχει μέλη τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς και γραφεία και υποστηρίζει την εφαρμογή προγραμμάτων βιώσιμης ανάπτυξης σε προορισμούς που ενδιαφέρουν τα μέλη του. 

H TUI Austria και o τουριστικός οργανισμός TUI, υποστηρίζουν και συγχρηματοδοτούν το Project, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2016 και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο 2017. Την ευθύνη εφαρμογής του προγράμματος έχει η LOCAL FOOD EXPERTS sce, σε στενή συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της ΛYRARAKIS wines,  την ομάδα των εκπροσώπων της TUI Group & τις εμπλεκόμενες ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι γηγενείς ποικιλίες, η μακρά παράδοση του νησιού στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση, η υγεία του εδάφους, το Κρητικό Terroir, ο  τρόπος ζωής των μόνιμων κατοίκων,  αλλά και οι άυλες αξίες της ιστορίας του νησιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, ως μέρη της πολύτιμης κληρονομιάς της Κρήτης που πρέπει να διασωθούν και να αναδειχθούν.


Η 2η μέρα της συνάντησης εργασίας ξεκίνησε με επισκέψεις σε  επιλεγμένους αμπελώνες των οιναμπελοκαλλιεργητών της ομάδας «Άγιος Αύγουστος» και ολοκληρώθηκε με μια βιωματική εμπειρία οίνου, γεύσεων & Κρητικής φιλοξενίας στο οινοποιείο της LYRARAKIS wines.

No comments:

Post a Comment